Generowanie pliku...
ROLADKI Z FILETÓW Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO FASZEROWANE FETĄ I BROKUŁAMI

ROLADKI Z FILETÓW Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO FASZEROWANE FETĄ I BROKUŁAMI

Czas przygotowania: około 50 minut
Lista składników:
  • 500 g filetów z Kurczaka Zagrodowego
  • 250 g brokułów
  • 2 ząbki czosnku
  • 125 g sera feta
  • 1 jajko
  • około 1/2 szklanki bułki tartej do panierowania
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze do miękkości (około 10 – 12 minut). Ugotowane brokuły opłucz zimną wodą i posiekaj drobno. Dodaj do nich pokruszoną fetę, pieprz oraz odrobinę soli (uważaj, bo feta jest już słona) i wymieszaj.
Filety z kurczaka rozbij delikatnie tłuczkiem. Od wewnętrznej strony posól je, popieprz i posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na każdy filet ułóż równomiernie masę brokułową, zwiń filet od dłuższej strony w roladkę.
Panieruj roladki w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki ze wszystkich stron na wolnym ogniu do zezłocenia się skorki.