Pikantne flaczki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami
Czas przygotowania: do 45 min
Lista składników:
1 cebula
1 l bulionu drobiowego
1 marchew
1 seler
100 g ugotowanych i pokrojonych borowików
100 ml śmietany kremówki 36 %
200 g podudzi Kurczaka Zagrodowego
3 łyżki oliwy
50g suszonych pomidorów
Łyżka masła
Papryka ostra
pieprz czarny mielony
sól
świeży tymianek
Umyte i oczyszczone podudzia z Kurczaka Zagrodowego pokroić w paski, usmażyć na oliwie zalać bulionem i zagotować. Marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie podsmażyć na maśle wraz z cebulą, borowikami i suszonymi pomidorami. Doprawić ostrą papryką, a następnie dodać do wywaru. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz otartym tymiankiem. Pod koniec gotowania flaki zabielić śmietaną. Podawać ze świeżym pieczywem.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. dowiedz się więcej.