Generowanie pliku...
Kurczak duszony w śmietance z krewetkami i kolendrą

Kurczak duszony w śmietance z krewetkami i kolendrą

Czas przygotowania: 1 godz
Lista składników:
  • 1 kg skrzydełek kurczaka zagrodowego
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 ząbek czosnku starty
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 2 łyżki oleju
  • 250 g obranych krewetek
  • 300 g śmietanki 30%
  • pół pęczka świeżej kolendry
  • sól i pieprz

Skrzydełka i krewetki marynujemy w oleju z przyprawami. Smażymy na rozgrzanej dość mocno patelni kilka minut, do zrumienienia, zalewamy śmietanką i dusimy ok 30 minut. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną kolendrą.