W Studio Smolna 8, na 19. piętrze z widokiem na zachwycającą panoramę Warszawy odbyły się warsztaty kulinarne, na które zaprosiła marka Zagrodowy. Gośćmi spotkania byli najlepsi gotujący blogerzy w Polsce, którzy inspiracje kulinarne z Kurczakiem Zagrodowym czerpali z wiedzy znanego szefa kuchni – Andrzeja Polana.
Spotkanie rozpoczęło się od ciekawego wykładu na temat hodowli drobiu w Polsce, który został poprowadzony przez Michała Przyborskiego – Pełnomocnika Zarządu ds. Jakości DROSED SUROWIEC. Goście mieli szansę dowiedzieć się wszystkiego o Kurczaku Zagrodowym – w jakich warunkach jest chowany, jaką paszą jest karmiony i czym różni się od zwykłych kurczaków. Między blogerami, a ekspertem wywiązała się również dyskusja na temat mitów dotyczących hormonów i antybiotyków w mięsie kurczaków. Blogerzy rozwiali swoje wszelkie wątpliwości i przekonali się, że spożywając mięso warto zwrócić uwagę na jego pochodzenie.
Częścią kulinarną dowodził Andrzej Polan, który przygotował cztery propozycje dań z Kurczakiem Zagrodowym. Kurcze pieczone… z kukurydzą, jęczmieniem i grzybami, Kurcze pieczone… z farszem z ziemniaków i jabłek, Uda kurczaka Zagrodowego confit z sałatką z cytrusów i kolorowymi ziemniakami oraz Piersi kurczaka Zagrodowego z kuskusem, rosołem bazyliowym – zachwyciły gusta smakowe gości. Podczas wspólnego gotowania nie zabrakło świetnej zabawy. Blogerzy z entuzjazmem przygotowywali dania relacjonując na żywo zmagania swoim fanom.
Na koniec w miłej atmosferze, którą niewątpliwie wprowadził Andrzej Polan oraz fantastyczni blogerzy, przyszła pora na wielkie testowanie. Dania z Kurczakiem Zagrodowym trafiły na talerze i zostały poddan ocenie. Rozmów na temat oryginalnych połączeń smaków nie było końca.
Dowodem na udane spotkanie są niewątpliwie opinie blogerów, którzy opublikowali je na swoich blogach. Agata Witoska z bloga Kulinarne przygody Gatity napisała – Mogę otwarcie powiedzieć: to były jedne z lepszych warsztatów kulinarnych w tym roku. Natomiast Marta Pyzik z blogu Kolorowo Torcikowo napisała – To były moje któreś już z kolei warsztaty. Było ich naprawdę sporo. Zawsze uczyłam się czegoś nowego, wyjątkowego. Zawsze było miło i sympatycznie. Ale warsztaty, o których dziś piszę to było jedno wielkie WOW !!! Profesjonalna wiedza, wymagające przepisy, cudowna atmosfera i przesympatyczny prowadzący, czyli Andrzej Polan.
Dla marki Zagrodowy warsztaty kulinarne z blogerami przypieczętowały udany rok 2016. Firma dba o najwyższą jakość produktu i dlatego opinie blogerów kulinarnych – ekspertów w dziedzinie smaku są dla niej niezwykle ważne.
Przepisy przygotowane specjalnie dla Zagrodowego znajdziecie na stronie w zakładce „przepisy”.