O kurczaku zagrodowym
Nasze gospodarstwa
Magiczne Podlasie
Warto wiedzieć
Przepisy
Produkty
Kurczak zagrodowy
Kurczak Zagrodowy BIO
Kaczka Zagrodowa
Aktualności
Kontakt
O kurczaku zagrodowym
Nasze gospodarstwa
Magiczne Podlasie
Warto wiedzieć
Przepisy
Produkty
Kurczak zagrodowy
Kurczak Zagrodowy BIO
Kaczka Zagrodowa
Aktualności
Kontakt
O kurczaku zagrodowym
Nasze gospodarstwa
Magiczne Podlasie
Warto wiedzieć
Przepisy
Produkty
Kurczak zagrodowy
Kurczak Zagrodowy BIO
Kaczka Zagrodowa
Aktualności
Kontakt
Strona główna
>
Przepisy na dania z kurczaka
>
Zupa krem z pora z drobiowymi ...
Zupa krem z pora z drobiowymi pulpetami
Generowanie pliku...
Pobierz PDF
|
Wydrukuj
|
Zamknij
Zupa krem z pora z drobiowymi pulpetami
Czas przygotowania:
około 60 min
Lista składników:
Pulpety:
opakowanie mielonego mięsa z Kurczaka Zagrodowego
1 jajko
25 g bułki namoczonej w mleku
4 plasterki suszonych pomidorów
mała garść świeżego oregano
sól i pieprz do smaku
5 g oliwy z oliwek
100 ml bulionu warzywnego
Zupa:
1 duża marchew
1 pietruszka
3/4 dużego pora
1 nieduża cebula
700 ml bulionu warzywnego
50 ml śmietanki 12%
sól i pieprz
Obejrzyj film
Sposób przygotowania:
W misce umieść mielone mięso z Kurczaka Zagrodowego, posiekane suszone pomidory, jajko, bułkę namoczoną w mleku, oregano, sól i pieprz.
Masę dokładnie wymieszaj, by wszystkie składniki się połączyły.
Formuj niewielkie klopsiki i odkładaj je na blaszkę posmarowaną oliwą.
Zawartość blaszki zalej bulionem warzywnym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
Marchewkę, pietruszkę, cebulę i pora obierz oraz pokrój na mniejsze kawałki.
W dużym garnku podgrzej oliwę. Wrzuć posiekane warzywa, chwilkę podsmażaj, a następnie zalej bulionem i doprowadź do wrzenia
Gotuj zupę przez minimum 30 minut, do miękkości warzyw, na małym ogniu pod przykryciem.
Następnie przelej ją do pojemnika blendera, dodaj śmietankę i zblenduj na gładki krem.
Podawaj z upieczonymi pulpetami, koperkiem i ugotowanymi ziemniakami lub świeżym pieczywem.