Generowanie pliku...
SŁONECZNA ZUPA KREM Z ZÓŁTYCH WARZYW Z KURCZAKIEM ZAGRODOWYM

SŁONECZNA ZUPA KREM Z ZÓŁTYCH WARZYW Z KURCZAKIEM ZAGRODOWYM

Czas przygotowania: około 40 minut
Lista składników:
  • 500 g filetów z Kurczaka Zagrodowego
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 l bulionu drobiowego
  • 500 g ziemniaków
  • 1 cukinia
  • 250 g fasolki szparagowej żółtej
  • 1 żółta papryka
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 3/4 śmietany kremówki
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina czarnego sezamu

Bulion zagotuj w większym garnku. Dodaj do niego pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię, paprykę oraz kawałki fasolki.

Gotuj całość przez 20 minut do miękkości warzyw.

W międzyczasie filety pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem, kurkumą i papryką mieloną i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Śmietanę kremówkę wymieszaj z kurkumą. Wlej ją do zupy i zblenduj całość na gładką zupę krem.

Rozlej zupę do misek i dołóż smażonego kurczaka. Całość posyp czarnym sezamem.