Quesadillas z pieczoną piersią kurczaka zagrodowego i serem cheddar
Czas przygotowania: do 45 min
Lista składników:
1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
1 łyżeczka pasty sambal oelek
1 łyżka oleju
1 mały pęczek posiekanej kolendry
½ czerwonej papryki
½ łyżeczki roztartych nasion kolendry
½ zielonej papryki
100 g tartego sera cheddar
2 piersi z Kurczaka Zagrodowego
2 rozgniecione ząbki czosnku
4 łyżki guacamole z avocado
8 pszennych placków „tortillas”
olej do smażenia
sól
Kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, upiec w piekarniku bądź na grillu a następnie wystudzić i pokroić w plastry. Na patelni skropionej oliwą położyć placek pszenny posmarowany guacamole, równomiernie ułożyć na nim plastry upieczonej wcześniej piersi Kurczaka Zagrodowego, posypać pokrojoną papryką, czerwoną cebulą oraz tartym serem wymieszanym z kolendrą. Przykryć drugim plackiem i smażyć (w trakcie lekko dociskając) przez około 5 minut z każdej strony. Gotowe pokroić na kawałki i podawać z ulubionymi sosami np. salsą pomidorową i salsą serową.