Piersi z Kurczaka Zagrodowego mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko i masło. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Dolewamy mleko tak by mięso było miękkie i soczyste ale dawało się formować i nie rozpadło przy smażeniu. Formujemy kotlety mniej więcej wielkości dużego jajka. Mięso dokładnie obtaczamy w panierce panko. Smażymy na dość głębokim oleju na średnio rozgrzanym ogniu na złoty kolor. Kotlety pożarskie świetnie smakują z puree ziemniaczanym. Jako dodatki świetnie sprawdzą się buraczki, marchewka z groszkiem i sos pieczarkowy.
#zagrodowy #kurczakzagrodowy #filet #piersizkurczaka #kotlet #kotletpożerski #klasyka #nowoczesność #barmleczny #obiad #lunch #gotowanie #przepis #smacznie #mojesmaki #pycha #pysznie #pychota #jedzonko #mniam #najlepsze #pyszota #domowo #domowejedzenie #gotujemy #yummy #food #recipe#omg #fotografiakulinarna