W misce umieść mielone mięso z Kurczaka Zagrodowego, ugotowany ryż, posiekaną kapustę pekińską, jajko, bułkę tartą, koperek sól i pieprz.
Masę dokładnie wymieszaj, by wszystkie składniki się połączyły.
Formuj średniej wielkości, podłużne klopsiki.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Przesmaż gołąbki po minucie z każdej strony, aż będą lekko rumiane, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem.
W małym garnku podgrzej oliwę. Dodaj przecier pomidorowy, świeże oregano, sól oraz pieprz i wymieszaj.
Gotuj sos przez kilka minut na małym ogniu, a następnie polej nim gołąbki.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Podawaj z ulubionymi dodatkami. My polecamy młode ziemniaki z koperkiem i fasolkę szparagową.