Kurczak Zagrodowy uzyskał certyfikat wydany przez Centrum Jakości AgroEko sp. z o. o. – jednostkę certyfikującą systemy jakości żywności.
Wolnorosnący Kurczak Zagrodowy chowany jest w małych gospodarstwach, gdzie ma zapewniony całoroczny dostęp do zagrody na świeżym powietrzu. Podczas chowu nie są stosowane antybiotyki. Kurczak Zagrodowy żywiony jest paszami roślinnymi nie zawierającymi składników GMO, oraz kokcydiostatyków. Proces chowu i produkcji Kurczaka Zagrodowego odbywa się zgodnie z wymogami dobrostanu zwierząt.
Wszystkie powyższe informacje potwierdza certyfikat niezależnej jednostki Centrum Jakości AgroEko.
Dłuższy chów w czystym ekologicznie regionie Podlasia oraz specjalny sposób karmienia sprawiają, że mięso Kurczaka Zagrodowego wyróżnia się delikatnością i ma bardziej spójną, kruchą strukturę, a po upieczeniu jest wyjątkowo smaczne i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka.
Zapraszamy do zakupu. Zagrodowy, oryginał jest tylko jeden!