Sposób wykonania bulionu: Wszystkie składniki na bulion umieszczamy w garnku. Doprowadzamy do delikatnego wrzenia. Gotujemy na małym ogniu przez około 3 godziny. Po wystygnięciu bulion przelewamy przez sito.
Sposób wykonania chashu: Z boczku odkrawamy dolną skórę i umieszczamy w garnku żaroodpornym. Łączymy składniki zalewy i oblewamy nim boczek. Całość pieczemy w 150 stopniach przez 3 godziny.
Sposób wykonania ramenu: W dużej misce umieszczamy porcję ugotowanego makaronu ramen. Na makaronie układamy top: kilka plastrów chashu podgrzanego na suchej patelni, jajko ugotowane na miękko, grzyby mun z bulionu oraz pozostałe zblanszowane dodatki. Bulion podgrzewamy, doprawiamy pastą miso i tahini. Wlewamy do miski. Gotowe danie posypujemy sezamem.
Zdjęcia i przepis powstały w trakcie współpracy z nasztalerz.pl