Kurczak dla kobiet w ciąży

Kobiety w ciąży zwracają szczególną uwagę na produkty znajdujące się w ich diecie. Pragną dostarczyć swojemu organizmowi wielu wartościowych składników, ale nie chcą rezygnować z różnorodnego i smacznego jedzenia. Lekkostrawne posiłki, które nie będą tuczące? Kurczak Zagrodowy to doskonały wybór. Zapewnia na długo uczucie sytości, jest pyszny, a przede wszystkim dostarcza wysokiej jakości białka, witamin i składników mineralnych. Warto pamiętać, że zawiera między innymi cynk, magnez, żelazo i witaminy z grupy B.

Istotną zaletą mięsa z kurczaka jest także kilkunastokrotnie niższa zawartość tłuszczu w porównaniu np. z wieprzowiną, co jest istotne dla wszystkich przyszłych mam, którym zależy na źródle i ilości spożywanych kalorii.

Pamiętajmy również, że w diecie ciężarnej kobiety należy kierować się przede wszystkim jakością, dlatego tak ważne jest wybieranie składników wyłącznie ze sprawdzonych źródeł. Jakość mięsa drobiowego zależy przede wszystkim od warunków, w jakich dorasta kurczak, i tego, jaką paszą jest karmiony.

W przypadku Kurczaka Zagrodowego mamy pewność, że wybieramy produkt wysokiej jakości o pewnym pochodzeniu. Chowany w rodzinnych gospodarstwach na Podlasiu, żywiony jest wysokowartościową, naturalną karmą roślinną bez GMO. Nigdy też nie podaje mu się żadnych antybiotyków, co sprawia, że jest to produkt w 100% naturalny.