Generowanie pliku...
Pikantne flaczki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami

Pikantne flaczki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania: do 45 min
Lista składników:
  • 1 cebula
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 1 marchew
  • 1 seler
  • 100 g ugotowanych i pokrojonych borowików
  • 100 ml śmietany kremówki 36 %
  • 200 g podudzi Kurczaka Zagrodowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 50g suszonych pomidorów
  • Łyżka masła
  • Papryka ostra
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • świeży tymianek

Umyte i oczyszczone podudzia z Kurczaka Zagrodowego pokroić w paski, usmażyć na oliwie zalać bulionem i zagotować. Marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie podsmażyć na maśle wraz z cebulą, borowikami i suszonymi pomidorami. Doprawić ostrą papryką, a następnie dodać do wywaru. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz otartym tymiankiem. Pod koniec gotowania flaki zabielić śmietaną. Podawać ze świeżym pieczywem.