Generowanie pliku...
Legumina drobiowa z kalafiorami i rakami

Legumina drobiowa z kalafiorami i rakami

Czas przygotowania: 1 godz
Lista składników:
  • 4 nogi kurczęce – Kurczak Zagrodowy
  • 1 głowa kalafiora
  • 0,4 kg czarnej marchewki
  • 5 jaj kurzych
  • 8 raków
  • 100 ml śmietany 36%
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • Pęczek kolendry siewnej
  • Sól/pieprz
  • 80 g parmezanu

Mięso kurczaka trybujemy i siekamy bardzo dokładnie. Kalafior tniemy w róże około 1 cm wielkości i gotujemy około 3 minut w intensywnie gotującej się wodzie po czym studzimy. Marchew pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni około 30 minut po czym tniemy w drobną kostkę. Całość łączymy z rozbitymi jajami i śmietaną, ryżem, rakami, marchewką i posiekaną kolendrą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 25 minut w temperaturze 150 stopni. Na koniec posypujemy tartym parmezanem.