Generowanie pliku...
Grillowana pierś z kurczaka z zielonymi szparagami

Grillowana pierś z kurczaka z zielonymi szparagami

Czas przygotowania: 30 min
Lista składników:
  • Cytryna do podania
  • Dwie pojedyncze piersi z kurczaka
  • Jogurt naturalny
  • Łyżka oliwy
  • Pęczek zielonych szparagów
  • pieprz
  • Pietruszka
  • Sałata
  • sól
  • Ząbek czosnku

Piersi z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i oliwą z oliwek. Rozgrzewamy patelnię grillową z odrobiną oliwy. Grillujemy aż się z rumieni. Szparagi płuczemy, usuwamy twarde końcówki, gotujemy w wysokim garnku na stojąco lub na parze, do miękkości.

Na talerzu układamy porwaną sałatę, ugotowane szparagi i pierś z kurczaka, którą polewamy jogurtem zmieszanym z posiekaną pietruszką.